
یکی از این مباحث مسئله زنان است که جوامعبینالمللی و حقوق بشری نسبت به آن حساس هستند. این در حالیست که حضور کمرنگ زنان در جامعه و بهخصوص عرصه سیاسی بیشتر به اصول فرهنگی متکی است و کارشناسان معتقدند که باید درباره آن فرهنگسازی شود. بر همین اساس رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت حضور زنان در انتخابات گفت: «در جامعه ما که نسبت زنان و مردان به هم نزدیک و تقریبا پنجاه، پنجاه است اتفاقا عدم حضور زنان یک خلاء بزرگ به حساب میآید.» او افزود: «انتخابات مجلس بحث سنگینی است و شاید بیشتر به همین دلیل خود زنان تمایلی ندارند که وارد این عرصه شوند. خانمهایی هم که وارد بحث انتخاباتی میشوند، میبیینم که آرای بالایی داشته و موفقیتهای چشمگیر بهدست میآورند. اینها کمککننده است و قدرت انتخاب را هم بالا میبرد.»
خضری تاکید کرد: «خانمها به ظاهر نیمی از جامعه هستند، اما از نظر من پایه و اساس هر جامعهای را این گروه تشکیل میدهد. زمانی که خانمها این صلاحیت را دارند که به تربیت فرزندان جامعه چه زن و چه مرد بپردازند، پس میتوانند در مجلس و عرصههای اجتماعی هم نقش پررنگی داشته باشند.» او درباره راهکار موجود برای حل این مشکل گفت: «این سدی که از ترس ساختهشده شکسته شود تا خانمها وارد کارزار شوند و قطعا موفق هم خواهند بود.»
این نماینده مجلس ادامه داد: «این کار به نظر من نیاز به فرهنگ سازی دارد و بسیار اهمیت دارد. با توجه به اینکه رسانهها در ارتباطات عمومی نقش گسترده و مهمی را ایفا میکنند صداوسیما، مطبوعات و دیگر رسانهها خیلیزیاد می توانند به حضور و ایجاد انگیزهزنان در انتخابات کمک کنند.» خضری تاکید کرد: «اگر رسانهها آستینها را بالا بزنند و شروع به تشویق و تقویت انگیزه خانمها برای حضور در عرصه انتخابات کنند و بسترسازی شود، قطعا شاهد حضور گستردهتر و حتی انتخاب گسترده آنها و کسب کرسیهای بیشتری خواهیم بود که قطعا مورد نیاز است.»
خضری درباره خلاءهای قانونی که در راستای رسیدن به این هدف وجود دارد، عنوان کرد: «از نظر من خلاءقانونی وجود ندارد انقدر که فرهنگسازی و ایجاد انگیزه در این موضوع موثر است، قانون نیست. چون محدودیتی در این باره وجود ندارد. همانطور که خانمی وزیر معاون یا وکیل میشود، میتواند نماینده هم شود. بیشتر انگیزه و بسترسازی فرهنگی است که موجبات حضور خانمها را فراهم خواهد کرد.»
عضو کمیسیون بهداشت مجلس همچنین با انتقاد از دولت به دلیل کمرنگ بودن زنان در کابینه دولت یازدهم افزود: «در این باره خلاء و انتقادی متوجه دولت است که میتواند در جهت فرهنگسازی موثر باشد و آن هم عدم حضور زنان در کابینه دولت است. چرا در کابینه از بانوان استفاده بیشتری نشده است؟ چرا ما وزیر زن نداریم؟ انتظار میرفت که در این دولت و عرصه مدیریت کلان جایگاه بیشتری برای حضور زنان به وجود آید. اما متاسفانه ما شاهد کمترین میزان از حضور خانمها در دولت هستیم. این موضوع خود میتوانست کمک زیادی به ایجاد فرهنگسازی کنند.
انتهای پیام/
تا کنون هیچ نظری برای این پست ثبت نشده