
این روزها بحث بودجه هلال احمر؛ از سوی مسئولان این سازمان مطرح میشود. بودجهای که عدم تخصیص آن نگرانیهای بسیاری را برای مسئولان این سازمان در پی داشته است. آنطور که امیر محسن ضیایی، رئیس جمعیت هلالاحمر گفته است، مجموع اعتبارات هلالاحمر با احتساب اعتبارات عمومی و داخلی به یک هزار میلیارد تومان هم نمیرسد، این در حالی است که فقط برای ارائه خدمت در امداد هوایی، باید مقدار زیادی از این اعتبارات برای نگهداشت و بهرهبرداری از هر بالگرد صرف شود. علاوه بر کاهش بودجه این سازمان در مجلس از طرفی عدم پرداخت مطالبات شرکتهای هواپیمایی بر مشکلات این سازمان افزوده است. آنطور که مهدی علیپور، خزانه دارکل جمعیت هلال احمر گفته است: « طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی طی 3سال هواپیمایی باید 11?0میلیارد ریال به جمعیت پرداخت میکرده، اما این کار تاکنون توسط این سازمان صورت نگرفته است.» کمبود بودجه هلال احمر در حالی مطرح میشود که نگرانی از عدم آمادگی سازمان امدادو نجات نیز وجود دارد. سال گذشته سازمان هلال احمر با 4 هزار بحران مواجه بوده است که با توجه به این شرایط ،نوسازی و به روز کردن امکانات این سازمان برای مقابله با بحرانها امری ضروری به نظر میرسد. مسئولان هلال احمر میگویند که فاصله کشور با شرایط مطلوب در برابر بسیاری از حوادث بزرگ، زیاد است و در این زمینه از نظر امکانات و تجهیزات، نیاز به تقویت بسیاری است. این در حالی است که یکی از مهمترین عواملی که میتواند امدادرسانی را در بهترین شرایط امکان پذیر کند نوسازی ناوگان امداد و نجات است. همچنین محمد دامادی، عضو شورایعالی هلالاحمر و نماینده مجلس، کاهش بودجه هلال احمر را زنگ خطری برای امداد و نجات دانسته و گفته است: «بالگردهای فرسوده و تجهیزات قدیمی، هم جلوی سرعت امدادرسانی را میگیرد و هم اجازه نمیدهد تا امدادرسانی با کیفیت خوب ارائه شود.در بحث امداد و نجات مسالهای به نام زمان طلایی وجود دارد که اگر از بین برود دیگر نمیتوان چیزی را جبران کرد. به همین دلیل است که بهروز بودن امکانات و تجهیزات بسیار مهم است.» وی کمکردن بودجه هلال احمر را اقدامی اشتباه از سوی دولت و مجلس دانسته و گفته است: « هلال احمر تنها در سازمان امداد ونجات خلاصه نمیشود، بلکه دیگر سازمانهای زیرمجموعه این جمعیت نیز فعالیتهای گستردهای را انجام میدهند. بیتردید معضل اخیر و کسر بودجه هلالاحمر در دیگر زمینهها هم خودش را نشان میدهد. درواقع ما نباید تنها سازمان امداد و نجات را نگاه کنیم. سازمان داوطلبان و دیگر بخشهای هلالاحمر هم برای انجام اقدامات بشردوستانه گسترده خود نیاز به بودجه دارند تا بتوانند کارها را پیش ببرند.»
استانداردسازی انبارهای امدادی
به بودجه کلان نیاز دارد
ناصرچرخساز، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفتوگو با «سپید» با اشاره به اینکه کاهش بودجه هلالاحمر از نظر کمی و کیفی میتواند اقدامات این سازمان را با مشکل مواجه کند، میگوید: «مسلما بودجه میتواند باعث افزایش توان امدادی هلالاحمر شود. ما نیاز داریم که انبارهای امدادی سطح کشور را به استاندارد برسانیم که به بودجه کلانی نیاز دارد. همچنین برنامههای امدادی برای آماده سازی نیروها، خرید تجهیزات، ایجاد پایگاههای امدادی در سطح کشور از جمله خودروهای امدادی و خرید بالگردها برای تکمیل ناوگان امداد هوایی، از جمله برنامههایی است که نیازمند بودجه است که هر چقدر در داخل هلال احمر بودجه تزریق کنیم، نمیتواند این موضوع را بهبود بخشد.» وی ادامه میدهد: «ما برای اینکه به استاندارد جهانی برسیم باید برای دو درصد خانوارها پوشش اقلام بیست و دوگانه داشته باشیم که در تهران به دلیل حساسیتی که دارد پوشش اقلام باید 10 درصد باشد که هنوز با این هدف فاصله داریم.»
ناقص ماندن پروژههای توانبخشی به دلیل عدم تخصیص منابع
همچنین سید رضا رئیس کرمی، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلالاحمر در گفتوگو با «سپید» از ناقص ماندن پروژههای توانبخشی و دیگر برنامههای این سازمان در سال گذشته به دلیل عدم تخصیص بودجههای عمرانی گفت و توضیح داد: « تجهیز استانها به تجهیزات برنامه اضطراری به دلیل کمبود منابع انجام نشد. 21 استان از این امکانات برخوردارند و قرار بود سایر استانهایی که از امکانات برخوردار نبودند را تکمیل کنیم که متاسفانه ناقص ماند. این موضوع با توجه به حوادث غیرمترقبهای که در کشور اتفاق میافتد، میتواند آسیب بسیاری به مردم در هنگام بروز حوادث وارد کند.» وی ادامه میدهد: «مشکلاتی که در کمبود بودجه هلالاحمر وجود دارد مقداری به بودجه عمومی کشور مربوط میشود. همچنین این سازمان مطالباتی از برخی شرکتها از جمله شرکتهای هواپیمایی دارد که هنوز پرداخت نشده است. این موضوع موجب اشکال در تمام فعالیتهای هلال احمر به ویژه در حوزه درمان و توانبخشی خواهد شد.» رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با «سپید» از کاهش بودجه هلالاحمر ابراز نارضایتی کرد و میگوید: « طی بررسی لایحه بودجه 94، بند «و» که مربوط به بودجه هلالاحمر بود، حذف شد و مبلغی حدود 700 میلیارد تومان از اعتبارات هلالاحمر با این اتفاق کاهش پیدا کرد.در حالی که این بودجه میتوانست کمک قابل توجهی به این سازمان کند. ولی نمیدانم که به چه دلیلی دولت و مجلس این تصمیم را گرفتند.» وی ادامه میدهد: « در ابتدای کار، در بودجه 94 این اقدام به ضرر هلال احمر شد. بودجه ای که به این سازمان اختصاص خواهد یافت کمتر از هزار میلیارد تومان است که بسیار کم است و بودجهای نیست که هلال احمر بتواند اقدامات خود را انجام دهد.هلالاحمر باید بودجه قوی و بهتری داشته باشد،چرا که این سازمان ماموریتهای بسیار سنگین و وسیعی دارد. کسی که از بیرون به این سازمان نگاه میکند شاید شناخت کافی از اقدامات انجام شده نداشته باشد.» وی میگوید: «هلال احمر اولین سازمانی است که در بحرانها ورود پیدا میکند و از طرفی آخرین سازمانی است که از محل حادثه و بحران خارج میشود. اهمیت هلال احمر به دلیل حضور داوطلبانه مردم در سازمان جوانان و امداد و نجات است که تاثیرات شگرفی در بحث امداد رسانی دارند که در همه جای دنیا اهمیت ویژهای به این موضوع داده میشود. براساس شعار هلال احمر هر خانه باید یک امدادگر داشته باشد. همه این مباحث به خصوص امدادو نجات و بحث آموزش و .. بسیار حائز اهمیت است و نیاز است که وزارت بهداشت و دولت بر این موضوع تجدید نظر داشته باشند تا حداقل اگر بودجه هلالاحمر رشد ندارد، کاهش نیابد. در غیر این صورت هلال احمردچار آسیب خواهد شد.» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی علت کاهش بودجه هلالاحمر را به دلیل ورود این سازمان به فعالیتهای اقتصادی دانستهاند، گفت: « از نظر بنده این موضوع درست نیست. اگر هم هلالاحمر به فعالیتهای اقتصادی ورود پیدا کرده باشد، بحث گردش مالی در داخل هلال احمر به نفع مجموعه سیاستها و سازمانهای مردم نهاد هلال احمر است.دربیش از 170 کشور دنیا ما هم حضور داریم که نیاز به هزینه، اعتبارات و گردش مالی دارد. در واقع باید گفت که هلالاحمر آبروی کشور ماست. هر چقدر به این سازمان توجه شود باز هم کم است. وزارت بهداشت، مجلس، دولت و سازمان مدیریت و برنامهریزی باید توجه ویژهای به این قضیه داشته باشند و این موضوع باید بازنگری شود.»
تا کنون هیچ نظری برای این پست ثبت نشده